UTDANNING OG LHK

Klubben samarbeider med flere skoler i Levanger og omegn. Les mer om tilbudene nedenfor:

VERDAL VIDEREGÅENDE SKOLE (idrettsfag – generell studiekompetanse) 

Kombiner toppidrett med din videregående utdanning! Verdal videregående skole tilbyr toppidrett i håndball, toppidrett fotball og breddeidrett. Motiverte og aktive håndballspillere kan her fordype seg i håndball i tillegg til å få generell studiekompetanse.

Dette er klubbens største samarbeid, hvor blant annet håndballundervisningen, treningen og instruksjon, er lagt opp og gjennomført av og med klubbens A-lags hovedtrener! Det er derfor et tett samspill med klubben generelt, timeplan og treninger, samt meget gode utviklingsmuligheter for håndballspilleren. Flere av våre spillere går denne utdanningen.

Det er lagt opp 4 treningsøkter pr. uke, i tillegg kommer friluftsliv med overnattingstur, 3 dager alpintur på VG1, samt en treningsleir i utlandet for alle idrettsfagelevene på VG2 eller VG3. Felles programfag innen idrettsfag, som treningslære, treningsledelse og idrett og samfunn, er også inkludert i utdanningen.

Ved å ta tre år idrettsfag vil du oppnå generell studiekompetanse hvor du er kvalifisert for inntak på de fleste universitets- og høyskoleutdanninger. Det er også mulig å gjøre avtale om hospitering på idrettsdag for deg som ønsker det.

Se mer på www.verdal.vgs.no eller ta kontakt med skolen direkte tlf. 74 11 46 00, e-post: [email protected]

LEVANGER VIDEREGÅENDE SKOLE (utdanning realfag – spesiell studiekompetanse)

Levanger VGS har et annet tilbud og er for de som ønsker studiespesialisering med realfag med mindre satsning på idrett enn Verdal VGSs tilbud. De som begynner på Levanger VGS, kan velge «valgfag håndball» og samtidig ta realfag i sin utdanning. Ved å velge denne muligheten så får man i en økt med håndball pr. uke med en av LHKs trenere i systemet, skolen står for basistrening og teori i valgfaget. Tilbudet er for både jenter og gutter.

Dette gir spesiell studiekompetanse for de som etter videregående skole skal inn på fagområder/utdanninger som krever dette (bl.a. medision og ingeniørstudier). For mer informasjon, se hjemmesidene for Levanger VGS eller ta direkte kontakt med skolen.

Se mer på www.levanger.vgs.no.

SKOGN FOLKEHØGSKOLE

Vil du ha et folkehøgskoleår og elsker å spille håndball?

Da kan Skogn FHS og linja «Håndball Brasil» være det du er på utkikk etter!

Skogn FHS samarbeider tett med LHK, og kvalifiserte spillere som har en ambisjon om å spille håndball på høyt nivå får prøve seg hos LHK. Samtidig er en trener eller spiller i LHK trener for håndball-linja i løpet av skoleåret. Som elev får du også fri inngang på alle hjemmekampene til LHK.

Les mer på www.skognfhs.no.

NORD UNIVERSITET

Vi samarbeider tett med NORD universitet på ulike måter hvor studenter som også er utøvere hos LHK får gode muligheter for å kombinere sin universitetsutdanning og samtidig satse på håndballen hos LHK. Du vil dermed få skreddersydd et opplegg som vil passe din treningshverdag og samtidig tilpasse ditt utdanningsløp, mulighet for både «morgendagens utøver» og «dagens utøver»!

NORD universitet har flere studieretninger og du vil få en oversikt på deres hjemmeside, www.nord.no.

Publisert 15. februar 2016