«SPISSET» TOPPIDRETT – FALLER BORT

Fylkesrådet har vedtatt å legge ned spisset-tilbudet på Verdal vgs.

Verdal VGS og LHK har et samarbeid ved håndballinjen på Verdal VGS, hvor vi har kombinert toppidrett med videregående utdanning. Motiverte og aktive håndballspillere kan her fordype seg i håndball i tillegg til å få studiekompetanse. Håndballundervisning og instruksjon er lagt opp i samarbeid med LHK, deriblant med vår hovedtrenere.

Det ble vedtatt på et møte i Fylkesrådet i Nord-Trøndelag mandag forrige uke at det «spissede»-tilbudet (gjelder det 4-årige løpet) skal legges ned. Det betyr at det ikke tas opp nye elever til et 4-årig og spisset løp ved Verdal videregående skole fra høsten 2016. Dette er basert på at klubben ikke lenger spiller på de øverste nivåene, og rykket ned til 2. divisjon i vår.

Håndballinjen på tre-årig videregående løp vil fortsatt bestå, og vedtaket gjelder kun det «spissede»-tilbudet. Dagens «spissede»-elever/spillere vil også få fullføre utdanningsløpet sitt, og vil ikke bli berørt av dette.

Klubben er uenige i vedtaket, og synes dette er leit. Dog har vi trua på at tilbudet kan gjenoppstå. Vi har som mål å rykke opp igjen til våren, og etablere oss som et stabilt lag i 1. divisjon, for vi så skal videre opp til eliteserien. Vi er fortsatt en satsningsklubb, og får håpe at forutsetningene for utdanningen er endret til høsten 2017.

 

 

Les mer her:

Trønder-Avisa

Innherred

 

 

 

 

Publisert 14. desember 2015