Toppspiller til Levanger HK!

Pressemelding 21.05.15 – Izabela Duda har signert for klubben.

(Foto: Hanne Talsnes Heggdal)

Levanger Håndballklubb forbereder og ruster seg mot en ny sesong og opprykk. Klubben har lenge vært på jakt etter en erfaren og rutinert bakspiller, og kan meddele den gledelige nyheten av at vi har signert en treårskontrakt med eliteseriespilleren, Izabela Duda, som kommer fra Oppsal Håndball. Den erfarne polske toppspilleren har vært en av de mest markante spillerne i norsk eliteserie gjennom mange sesonger. Signeringen er et viktig skritt i LHKs satsning for å gjenerobre sin posisjon som en toppklubb i norsk kvinnehåndball, og er et tydelig signal på at klubben skal tilbake til toppen.

Duda har spilt i Norge de siste åtte sesongene. Først for Storhamar og siden i Oppsal Håndball. Hun har alltid vært en ”goalmaker” og har scoret et hav av mål.

Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Duda i kamp mot Levanger HK for to sesonger siden. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

I sesongen 12-13 ble hun toppscorer i eliteserien med 177 mål! – og ble kåret til «årets spiller» av de øvrige elitespillerne! På de fire sesongene i Oppsal har hun banket inn 623 seriemål, og for Storhamer scorte hun 555 mål på 75 offisielle kamper! Hun har også spilt for det polske landslaget 76 ganger og er notert med 181 mål.

Kontrakten med Levanger HK er en såkalt 2+1 årskontrakt, som binder klubb og spiller i to år med opsjon om forlenging. Hun kommer flyttende til Innherred sammen med sin norske mann og sønn, og meddeler at hun gleder seg til å komme til Levanger og er tent på å bygge opp laget og kjempe i slaget om opprykk!

Toppklubbene har stått i kø for å sikre seg underskriften til Duda, og vi har bare fått positive ord om et samarbeid med henne. Vi gleder oss over å ha kapret Izabela – og gleder oss til å se henne i aksjon til sesongen med våre egne unge talenter!

Klubben ønsker både henne og hennes familie velkommen!

Izabela Duda: 

Duda_Izabella-Oppsal-1213Født: 30.01.79, Polen

Tidligere klubber: Oppsal Håndball, Storhamar, Nordstrand, Kielce, Gliwice

Spillerposisjon: Bakspiller

Sivilstatus: Mann og sønn (5)

 

 

Les mer her: 

Trønder-Avia (på nett) + dagens papirutgave

NRK

Nordstrands Blad

Levangeravisa

 

 

 

Publisert 22. mai 2015