Sølv for J16 i Klæbu-cup

Det var spente jenter som tok turen til Klæbu fredagsmorgen. Etter flere uker med hard fysisk trening og fire nye spillere var alle spente på hvor de stod foran årets sesong. De startet første kamp meget overbevisende mot Charlottenlund. Det var underholdende håndball. Jentene jobbet store deler av kampen godt i forsvar og alle spillerne tegnet seg på scoringslisten. Meget bra! De overbeviste gjennom både fredag og lørdag og jentene gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og vant sin gruppe. De spilte mot Strindheim, Fredrikstand og Molde.

Sluttspillet startet søndagsmorgen. I semifinalen møtte de Røyken/Hurum. Levanger-jentene ledet hele veien og vant til slutt overbevisende 26-18. Finalemotstander ble hjemmelaget Klæbu som har vært et at Norges beste håndballag de siste årene. Jentene fikk en pangstart og ledet 3-0 før Klæbu kom i gang med flere kontringer og godt angrepspill. Det så ut som jentene skulle gå på et stort tap da de mot slutten av første omgang lå under med 8 mål. MEN de ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen igjen. De viste skikkelig god lagånd. Når de tillegg hadde en meget god keeper, Kristin Indgaard Rotmo, som ble kåret til LHK`s beste spiller i finalen gjorde det jobben for utespillerne litt enklere.

Da dommerne blåste av kampen viste resultatet 25-22 til Klæbu. Det var ingen som hang med hode av den grunn. Både spillere, trenere og foreldre var enig om at de hadde gjennomført en meget solid helg med en kjempeflott 2. plass. I tillegg fikk de med seg hjem en sjekk pålydende kr. 3.000,-.

Dette er et lag som har store muligheter til å nå langt. Vi har allerede tre landslagsaktuelle spillere. Mari Thorsen reiste på landslagssamling for J 1997 mandag 13. august. Julie Nygård og Janne Håvelsrud Eklo er tatt ut på landslagssamling for J96 som starter i Skien torsdag 16. august.

Neste store mål for disse jentene er å kvalifisere seg til 1. divisjon J16. Kvalifiseringen foregår i Trønderhallen helgen 1.-2. september. Motstandere er Mo i Rana, Strindheim og Malvik/Hommelvik. Jentene håper at mange kommer og ser på dem. 8. – 9. september er det kvalifisering til Bring i Bergen(landsomfattende serie). Det blir virkelig spennende å følge laget videre. Det lover godt for Levanger håndballklubb i framtiden.

 

For LHK J16,
Astrid Indgaard Rotmo

 

Bilde: Foran fra venstre: Hanna Ronglan, Kristin Indgaard Rotmo, Rikke Trustrup, Janne Håvelsrud Eklo, Ingrid Gustavsen, Amalie Estensen og Astrid Wold Stavrum.

Bak fra venstre: Sara Rønningen, Ina Solheim Eid, Vilde Evensen, Ida Pedersen, Julie Nygård, Eline Sakshaug og Mari Thorsen.

Publisert 14. august 2012