Trenerskifte i Levanger HK

Geir Tore Leira og Berit Hynne går inn i trenerteamet i Levanger Håndballklubb i sesongens tre siste kamper i Postenligaen

Klubben ligger utsatt til på tabellen og styret har besluttet å gjøre endringer i trenerteamet. Leira og Hynne går inn i trenerteamet sammen med assistenttrener Truls Roås, mens hovedtrener Agust Johannsson trer til side.

Skiftet skjer etter dialog med Johannsson, som uttrykker at han respekterer styrets valg. Endringene skjer med umiddelbar virkning. Styreleder Petter Haugan understreker at skiftet ikke betyr at klubben legger skylden på hovedtreneren for tabellsituasjonen. ”Vi har hatt mange skadede nøkkelspillere i store deler av sesongen. Dette har gjort situasjonen vanskelig. Agust er en dyktig trener som har levert resultater for klubben. Vi gjør dette skiftet fordi vi mener det er nødvendig med en umiddelbar endring, som kan gi ny energi og vinnertro inn i spillergruppen. Vi mener spillerne er mer enn gode nok til å ta nødvendige poeng på slutten av sesongen”, sier Haugan.

Geir Tore Leira har tidligere vært trener i Levanger HK i 12 sesonger, mens Berit Hynne har vært nøkkelspiller i klubben i en årrekke. Begge kjenner klubben og spillerne godt, og styret mener de er de beste til å forsterke trenerteamet.Truls Roås har vært trener i klubben i mange år, og vil fortsatt ha en viktig rolle i trenerteamet, både som ressursperson og kontinuitetsbærer.

Agust Johannssons kontrakt med klubben går ut i april, etter inneværende sesong. Han har vist gode resultater med både Levanger HK og som trener for det islandske kvinnelandslaget. Levanger HK ble i fjor nummer 6 i Postenligaen, mens det islandske landslaget gikk til mellomrunden i VM i Brasil i desember.

(Levanger)

Publisert 02. mars 2012